CENOVNIK AUSPUHA

Pocetna Auspuh blog


NIJE SVAKI AUSPUH AUSPUH

U odabiru kvalitetnog  izduvnog sistema treba obratiti paznju na vise faktora. On mora da poseduje, odgovarajucu geometriju, fabricke kapacitativne i funkcionalne osobine i na kraju odgovarajuci kvalitet materijala koji mu daje garanciju dugotrajnosti. Sve ove karakteristike mozemo pronaci kod nekih proizvodjaca  koji su zastupljeni na nasem trzistu, prevashodno mislimo na  Imasaf i Walker. Naravno i drugi manje poznati proizvodjaci imaju dosta solidan kvalitet ali gorepomenuti proizvodjaci su ipak lideri na trzistu izduvnih sistema u nasoj zemlji i najvise su zastupljeni..

Nastavak teksta

 

SKIDANJE-ZAMENA KATALIZATORA

 Vrlo cest zahtev nasih klijenata je uklanjanje katalizatora sa vozila. Kataliticki konvertor (katalizator) deluje tako što vrši katalitičko sagorevanje preostalih ugljovodonika a okside azota redukuje na elementarni azot. Radna temperatura katalizatora je od 250 – 270 °C  min. Tek pri tim temperaturama počinje da se odvija hemijska reakcija u aktivnom jezgru.

Nastavak teksta

 

OSTECENJA IZDUVNOG SISTEMA

Jedan od najcescih zahteva u nasem servisu je zavarivanje auspuha na mestima ostecenja. Pored dotrajalosti izduvnog sistema,  najveci  uzrok pucanja auspuha su dotrajali nosaci motora.  Iz nekog naseg  dosadasnjeg iskustva  preko 80 % automobile koji su stariji od 5-6 godina imaju ostecen donji nosac motora (menjaca).  Na zalost auto mehanicari ne obracaju paznju na ovaj problem,  tako da automobili sa redovnih servisa i pregleda izlaze sa losim nosacima motora.  Donekle to je  i razumljivo jer pored cene redovnih servisa dodatni trosak zamena nosaca motora stvara neprijatnosti  kako  klijentu tako I mehanicaru.

Nastavak teksta

 

UGRADNJA PLETENICE AUSPUHA

Mnogo puta smo se susreli sa nestrucnim ugradjivanjem fleksibilne cevi na automobil. Jedna od osnovnih gresaka je neznanje po pitanju rukovanja CO2 aparatom.

Imali smo slucaj gde nam se klijent pozalio da je u jednom servisu (naravno necemo reci kom) posle ugradnje pletenice i dalje osecao cudan zvuk i mirise izduvnih gasova.

Nastavak teksta